Over NFN

Wat doet NFN?

Al sinds 1961 zetten wij ons in voor mensen die, net als jij, graag in hun blootje ontspannen. NFN is hét informatieplatform en dé belangenbehartiger voor naaktrecreërend Nederland. Geeft het jou een heerlijk vrij gevoel om zonder zwembroek in het water te duiken? Kijk je ernaar uit om op een vrije middag streeploos bruin te worden op het naaktstrand? Of geniet je van die mooie naaktcampings in Nederland, Frankrijk of bijvoorbeeld Kroatië? Dan denk je er precies zo over als wij!

Wat doen we precies?

  • NFN heeft een uitgebreide database met alle naaktplekken ter wereld. Dus ben je op zoek naar een naaktstrand, een naturistencamping of een B&B waar je lekker in je blote vel kunt genieten? Check dan onze locatievinder!
  • Belangenbehartiging staat bij ons hoog op de agenda. Wij zorgen ervoor dat de plekken waar je in je blote vel kunt genieten ook blijven bestaan. We adviseren gemeentes en recreatieschappen over geschikte blootlocaties, we helpen ondernemers met het opzetten van campings en strandpaviljoens, we staan verenigingen met raad en daad bij.
  • We mengen ons in het maatschappelijk debat. We maken naaktrecreatie bespreekbaar. Niet iedereen in Nederland weet al hoe lekker vrij je je zonder kleren voelt, en sommige mensen hebben een verkeerd beeld van wat er gebeurt op naaktstranden of -campings. We zorgen ervoor dat de beeldvorming over naaktrecreatie positief verandert.

Benieuwd naar hoe het ooit begon?

Het kantoor van NFN wordt op afstand geleid door een bestuur van zeer betrokken en deskundige vrijwilligers. Het bestuur op haar beurt legt twee keer per jaar verantwoording af aan de Federatieraad. Die Federatieraad bestaat uit een afvaardiging van alle aangesloten naturistenverenigingen en de Raad van Afgevaardigden, die de belangen van de individuele leden in het oog houdt. Ook spelen diverse commissies een rol.

Het kantoor
Dit is de plek waar het dagelijkse werk van NFN wordt uitgevoerd: hier onderhouden we het contact met campings, naturistenverenigingen en naaktstrandbeheerders, updaten we de website, stellen we persberichten op, maken we het ledentijdschrift UIT!, houden we het wel en wee van onze leden bij, zetelt de directie en zijn we bereikbaar voor al je vragen. Er werken 13 mensen op het NFN-kantoor in Amersfoort.

Het Bestuur
Het bestuur stippelt de grote lijn uit van NFN. De bestuursleden staan aan de wieg van nieuwe beleidsplannen, bewaken de kwaliteit van het werk dat we verrichten en vertegenwoordigen NFN bij belangrijke gebeurtenissen. Het bestuur bestaat uit maximaal negen personen en vergadert op maandelijkse basis. Bestuursleden hebben een maximale ambtstermijn van negen jaar.

Een overzicht van alle bestuursleden.

Federatieraad
De Federatieraad is een flink gezelschap, bestaande uit vertegenwoordigers van alle aangesloten naturistenverenigingen en de Raad van Afgevaardigden. De Federatieraad komt twee keer per jaar bijeen in een grote vergadering, om op de hoogte te blijven van het beleid en te stemmen over belangrijke voorstellen. Het NFN-bestuur zit deze vergadering voor.

Raad van Afgevaardigden en naturistenverenigingen
De RvA vertegenwoordigt de individuele leden van NFN en bestaat uit maximaal twintig mensen. De raad heeft stemrecht binnen de Federatieraad en wordt elke drie jaar opnieuw samengesteld middels verkiezingen: elk individueel NFN-lid kan dan zijn stem uitbrengen. Na vier jaar voorwerk heeft de RvA op 16 april 2011, tijdens de Algemene Ledenvergadering van NFN, door het aannemen van nieuwe statuten, stemrecht verkregen. Via de RvA kunnen individuele leden nu rechtstreeks invloed uitoefenen op het beleid en de financiën van NFN.

De speerpunten van de RvA zijn: samenwerking met alle naturisten binnen NFN op basis van gelijkwaardigheid; vergroting van de maatschappelijke acceptatie van naturisme en naaktrecreatie en het verbeteren van de attitude ten aanzien van naturisme.

Je kunt de Raad van Afgevaardigden mailen op rva@nfn.nl.

Klik hier voor een overzicht van alle leden
Download het basisdocument van de RvA
Jaarverslag RvA 2013, Jaarverslag RvA 2012Jaarverslag RvA 2011, Jaarverslag RvA 2010

Naturistenverenigingen
Bij NFN zijn tientallen naturistenverenigingen aangesloten. Zij hebben samen net zo’n belangrijke stem binnen de organisatie als de individuele NFN-leden en komen twee keer per jaar naar de vergadering van de Federatieraad. Bekijk hier welke verenigingen er bij NFN zijn aangesloten.

Vertrouwenspersoon
Het gebeurt niet vaak, maar soms gebeurt er op een naturistenterrein iets vervelends. NFN heeft hiervoor twee vertrouwenspersonen die een vertrouwelijk en luisterend oor bieden. De vertrouwenspersoon informeert je ook over het Veiligheidsprotocol en over het eventueel doen van aangifte. De vertrouwenspersonen zijn te bereiken via vertrouwenspersoon@nfn.nl

Lees meer over de vertrouwenspersonen van NFN.

Jongerencommissie
Deze commissie van enthousiaste jongeren vormt de denktank voor onze jeugdevenementen. Zij brainstormen de leukste en gekste ideeën bij elkaar, waarna het NFN-kantoor de haalbare en verantwoorde daarvan daadwerkelijk organiseert. De commissie gaat als begeleiding mee met de evenementen.

Commissie Bestuurssamenstelling
Zijn er nieuwe kandidaten voor het NFN-bestuur, dan onderzoekt de commissie Bestuurssamenstelling of ze de juiste kwaliteiten hebben. De commissie bestaat uit drie onbezoldigde medewerkers.

Financiële Commissie
De Financiële Commissie is het toeziend oog op de financiën van NFN. De commissie bestaat uit tenminste drie leden die jaarlijks een gesprek voeren met de penningmeester en de directeur over het financiële jaarverslag. Dit doen ze ter advisering van de Federatieraad.

Veiligheidscommissie
De Veiligheidscommissie bestaat uit vijf deskundige personen, die zich buigen over meldingen van ongewenst gedrag. Zij behandelen elke melding onafhankelijk, objectief en discreet. De Veiligheidscommissie is te bereiken via veiligheidscommissie@nfn.nl. Gebruik hiervoor bij voorkeur het meldingsformulier dat je onderaan het Veiligheidsprotocol vindt (zie Documenten). Of klik hier voor het Veiligheidsprotocol + meldformulier

Voorwaarden, protocollen & reglementen

In een grote organisatie is het belangrijk om goede afspraken te maken. Deze afspraken zijn vervat in de volgende documenten:

Om nieuws over naaktrecreatie in goed perspectief te zetten of om een mooi achtergrondverhaal te maken, zijn journalisten geregeld op zoek naar informatie over naturisme en bloot recreëren. Als kenniscentrum beschikt NFN over informatie en contacten die van grote waarde kunnen zijn. Ook in het vinden van geschikt beeldmateriaal kan NFN een rol spelen.

Gebruik materiaal

Op deze website is uitgebreide informatie te vinden over NFN en naturisme in het algemeen. Ligt het auteursrecht van deze geschreven informatie bij NFN, dan mag ze worden overgenomen, mits het voor journalistieke doeleinden bestemd is en bronvermelding bij citaten geschiedt. Bij parafrasen wordt bronvermelding gewaardeerd.

Deze site bevat daarnaast reviews van bezoekers, lezersverhalen en andere content van individuen die niet aan NFN zijn verbonden. Op deze teksten zijn de bepalingen uit de disclaimer van toepassing.

Beeldmateriaal van www.nfn.nl is auteursrechtelijk beschermd en mag op geen enkele wijze worden verveelvoudigd of openbaar gemaakt zonder uitdrukkelijke toestemming van NFN.

Persrelaties kunnen voor vragen, beeldmateriaal, cijfers of algemene informatie contact opnemen met:

NFN
Postbus 1767, 3800 BT Amersfoort
Telefoon (033) 253 30 50 of info@nfn.nl

Voor een overzicht van alle persberichten van NFN klik je hier.

Vacatures

(Online) Communicatie & PR specialist

Wil jij pionieren? Zet jij graag je tanden in communicatievraagstukken? Weet jij zowel schriftelijk als verbaal de juiste boodschap bij de juiste doelgroep te brengen? Heb je een goed gevoel voor doelgroepgerichte communicatie en oog voor vormgeving en detail? Ben je up-to-date in de digitale wereld en het social media landschap? Dan hebben wij een uitdagende baan voor jou!

Wij zijn op zoek naar een enthousiaste en ervaren:

(Online) Communicatie & PR specialist 
24 uur

Wat ga je doen?

-  Je helpt onze boodschap op een doeltreffende manier onder de aandacht te brengen bij onze doelgroepen en de Nederlandse media. Je focus ligt op wervende content voor nieuwe leden, en op content die we inzetten om bestaande leden te behouden. Je creëert en beheert onze contentkalender. Je schrijft, redigeert en publiceert webteksten, nieuwsberichten en landingspagina’s voor acties en evenementen. Je ontwikkelt en verzend onze digitale nieuwsbrieven.

-  Je beheert onze social media kanalen, creëert aanprekende content, volgt actualiteiten en bent verantwoordelijk voor de webcare. Ook publiceer en redigeer je blogs.

-  Je zet na verloop van tijd de PR-strategie uit en onderhoudt de perscontacten. Je schrijft en verstuurt persberichten. Als het nodig is sta je de pers te woord. Je volgt de trends, ontwikkelingen, nieuwsonderwerpen en speelt hierop in. Ook ontwikkel en beheer je de online newsroom.

-  Je ontwikkelt promotiemateriaal en  ledencommunicatie en je schrijft teksten voor brochures, de customer journey en jaarverslagen.

-  Je signaleert proactief kansen, ontwikkelt alleen of in samenwerking met collega’s projectplannen en neemt het voortouw in de uitvoering hiervan.

Geen enkele dag bij NFN is hetzelfde. Natuurlijk heb je je vaste taken, maar het werk laat zich ook behoorlijk beïnvloeden door de dagelijkse hectiek. Je werkt  nauw samen met de Online Content manager, twee Brand managers en de Event manager. Kortom: een veelzijdige functie in een gedreven, klein team, waarin veel ruimte is voor eigen initiatief.

Wie zoeken wij?

Uiteraard zoeken we een leuke collega met wie we prettig kunnen samenwerken en die zich goed voelt in een relatief klein team. Je werkt doel- en resultaatgericht, bent flexibel en creatief. Om deze uitdagende functie goed en met resultaat in te vullen, is het ook belangrijk dat:

- Je beschikt over minimaal een afgeronde hbo-opleiding (zoals Communicatie of Journalistiek);
- Je hebt minimaal 4 jaar relevante werkervaring in een zelfstandige communicatiefunctie;
- Je hebt een vlotte en creatieve schrijfstijl en je beheerst de Nederlandse taal uitstekend, zowel mondeling als schriftelijk;
- Je hebt ervaring met persvoorlichting;
- Je kunt je goed verplaatsen in diverse doelgroepen en daar je communicatie op aanpassen;
- Je weet de weg in sociale media en kent alle online communicatiemogelijkheden;
- Je kunt werken met CMS systemen zoals WordPress en e-mailprogramma’s zoals MailChimp;
- Alle uitingen toets je aan het merkbeleid, de look & feel van het merk en de brand tone of voice van onze merken (NFN, BlootGewoon! en Natuurlijk! NFN);
- Je  hebt ervaring in het adviseren en ondersteunen van de directie op communicatievlak;
- Je hebt een goed gevoel voor vormgeving en kunt werken met Adobe InDesign, Photoshop en Illustrator;
- Je hebt affiniteit met naaktrecreatie;
- Je woont op redelijke reisafstand van Amersfoort.

Wat bieden wij?

- Een veelzijdige baan waarin jij 24 uur per week jouw creativiteit kwijt kan (flexibel in te delen);
- Een werkplek waarbij jouw inbreng serieus wordt genomen;
- Een fijne informele werksfeer;
- Salaris dat past bij de functie (schaal 9 van de CAO Recreatie);
- Een prettige en goed bereikbare werkplek in Amersfoort.

Over NFN Open & Bloot

Onze officiële naam is NFN Open & Bloot. Wij zijn belangenbehartiger, kenniscentrum, ledenorganisatie en initiatiefnemer voor naaktrecreatie in Nederland. Wij zijn een dynamische organisatie vol toekomstplannen. Onze leden, zakelijke relaties en mensen die ons een warm hart toedragen willen we graag enthousiast meenemen in die plannen. We hebben een mooi en interessant verhaal te vertellen. Niet alleen aan onze achterban, maar aan iedereen. Met 14 collega’s vormen we een klein, professioneel team. We voeren het dagelijkse werk uit en nemen het voortouw in nieuwe initiatieven en projecten. Als (Online) Communicatie & PR specialist ben je onderdeel van dit  team dat zich vol passie inzet om haar doelen te bereiken.

Interesse?
Zin om ons team te komen versterken? Stuur dan jouw motivatie, aangevuld met een uitgebreid CV, naar christine@nfn.nl t.a.v. Christine Kouman. Reageren kan tot 4 oktober 2019.

Werken voor tijdschrift UIT!

De redactie van UIT! werkt met een vaste poule van professionele tekstschrijvers en fotografen. De poule is momenteel compleet, maar gemotiveerde freelancers mogen zich natuurlijk altijd voorstellen. Ben je fotograaf of journalist, sta je geregistreerd als zelfstandige en zou je graag af en toe iets voor UIT! willen doen? Stuur een mailtje met je motivatie en een relevante selectie van je werk naar redactie@nfn.nl.

Organisaties en bedrijven kunnen via NFN ook voordeelacties aanbieden om zo leden als klant te krijgen. Heb je een bedrijf dat een interessant product of dienst voor de naaktrecreant levert? Neem dan contact op met de marketingafdeling van NFN voor meer informatie over deelname aan de NFN-ledenvoordeelacties. Tel. +31 (0)33 253 3050 of marketing@nfn.nl.

Bekijk hier onze voordeelacties en maak kennis met de bedrijven waar we al mee samenwerken.