Noordwijk geeft gehoor aan vraag NFN

Nieuws

5 september 2018 -

De gemeente Noordwijk neemt de NFN-vraag om verplaatsing van het naaktstrand mee in de eerstvolgende strandwijziging in 2020. Als de gemeenteraad akkoord gaat, is verplaatsing naar dichterbij de strandopgang een feit. 

Noordwijk is één van de weinige gemeentes met twee naaktstranden, Langevelderslag  en Duindamseslag. Politie-optreden leidde in augustus tot enige commotie op het Langevelderslag. De borden die het begin van het naaktstrand aangaven, waren enkele honderden meters verplaatst verder van de strandopgang vandaan. De politie vroeg de strandbezoekers die bloot op hun “oude stek” lagen naar het noorden te verhuizen. Zowel NFN als gemeente kregen hierover klachten en NFN bezocht hierop de gemeente enkele weken later.

Tijdens dit gesprek gaf de gemeente aan dat het strand officieel tussen de strandpalen 74 en 73 ligt, maar dat de strandborden twee jaar lang verkeerd waren geplaatst. Hierdoor was het begin van het naaktstrand dichterbij de strandopgang komen te liggen. N.a.v. klachten tijdens de snikhete en drukke zomerdagen heeft de gemeente de bebording gecorrigeerd. Politie heeft daarna strandbezoekers gevraagd bloot op het officiële begin van het naaktstrand te gaan liggen of hen doorverwezen naar het andere blootstrand, dat dichterbij een strandopgang ligt. NFN sprak ook enkele betrokken agenten. Zij bleken goed op de hoogte van de wetgeving en afgaande op hun verhaal zijn naaktstrandbezoekers op een correcte wijze geïnformeerd.

Voor sommige strandbezoekers was vanwege leeftijd en/of lichamelijke ongemakken het strand Langevelderslag nu te ver lopen. Daarom heeft NFN de gemeente gevraagd het naaktstrand op te schuiven naar het zuiden conform de oorspronkelijke fout geplaatste borden. Noordwijk zegde onmiddellijk toe een verplaatsing mee te nemen in de eerstvolgende herziening van de strandzonering (2020). Dus als de gemeenteraad hiermee instemt, zal dan het naaktstrand makkelijker toegankelijk worden!

Nieuws

Sneek in verweer tegen blootlopers buiten naaktstrand

13 november - Ondanks maatregelen vorig jaar waren er deze zomer opnieuw klachten over het officiële naaktstrand in Sneek. De gemeente Súdwest-Fryslân en NFN namen samen extra maatregelen.

Lees dit nieuwsitem
Gezocht

Figuranten gezocht!

08 november - Het tv programma ‘Holland van Boven’ van SBS6 vliegt over heel Nederland en strijkt iedere week neer in een andere provincie. Ze ontmoeten mensen en vertellen wat Nederland biedt.

Lees dit bericht
Nieuws

Wat gewoon is voor de een, is dat voor de ander niet.

06 november - Daar ga je dan met je goeie bedoelingen om bloot beter geaccepteerd te krijgen en vooroordelen weg te nemen! Kennelijk is dat wat voor ons heel gewoon is, het voor heel veel andere

Lees dit nieuwsitem

NFN gebruikt cookies om het bezoek aan onze website zo aangenaam mogelijk te maken. Met anonieme informatie over uw sitegebruik helpt u ons om de website te verbeteren en u gerichter te helpen. Klik voor meer informatie

×