Noordwijk geeft gehoor aan vraag NFN

Nieuws

5 september 2018 -

De gemeente Noordwijk neemt de NFN-vraag om verplaatsing van het naaktstrand mee in de eerstvolgende strandwijziging in 2020. Als de gemeenteraad akkoord gaat, is verplaatsing naar dichterbij de strandopgang een feit. 

Noordwijk is één van de weinige gemeentes met twee naaktstranden, Langevelderslag  en Duindamseslag. Politie-optreden leidde in augustus tot enige commotie op het Langevelderslag. De borden die het begin van het naaktstrand aangaven, waren enkele honderden meters verplaatst verder van de strandopgang vandaan. De politie vroeg de strandbezoekers die bloot op hun “oude stek” lagen naar het noorden te verhuizen. Zowel NFN als gemeente kregen hierover klachten en NFN bezocht hierop de gemeente enkele weken later.

Tijdens dit gesprek gaf de gemeente aan dat het strand officieel tussen de strandpalen 74 en 73 ligt, maar dat de strandborden twee jaar lang verkeerd waren geplaatst. Hierdoor was het begin van het naaktstrand dichterbij de strandopgang komen te liggen. N.a.v. klachten tijdens de snikhete en drukke zomerdagen heeft de gemeente de bebording gecorrigeerd. Politie heeft daarna strandbezoekers gevraagd bloot op het officiële begin van het naaktstrand te gaan liggen of hen doorverwezen naar het andere blootstrand, dat dichterbij een strandopgang ligt. NFN sprak ook enkele betrokken agenten. Zij bleken goed op de hoogte van de wetgeving en afgaande op hun verhaal zijn naaktstrandbezoekers op een correcte wijze geïnformeerd.

Voor sommige strandbezoekers was vanwege leeftijd en/of lichamelijke ongemakken het strand Langevelderslag nu te ver lopen. Daarom heeft NFN de gemeente gevraagd het naaktstrand op te schuiven naar het zuiden conform de oorspronkelijke fout geplaatste borden. Noordwijk zegde onmiddellijk toe een verplaatsing mee te nemen in de eerstvolgende herziening van de strandzonering (2020). Dus als de gemeenteraad hiermee instemt, zal dan het naaktstrand makkelijker toegankelijk worden!

Nieuws

Maak kennis met de merken van NFN

23 januari - Er gebeurt van alles bij NFN. Nadat we vorig jaar het merk BlootGewoon! lanceerden, is er nu Natuurlijk! NFN. Hiermee doen we recht aan de verschillende wensen die mensen hebben.

Lees dit nieuwsitem
Nieuws

Wereldgids 2019 nu in onze webshop!

22 januari - De allernieuwste Wereldgids 2019 van 'La Vie au Soleil' is vanaf NU verkrijgbaar in onze webshop! In deze kleurrijke Nederlandstalige gids staan meer dan 800 blootbestemmingen!

Lees dit nieuwsitem
Nieuws

Tweede editie Blootstraatje op de Vakantiebeurs groot succes

15 januari - Afgelopen week stond NFN op de Vakantiebeurs in de Jaarbeurs in Utrecht. Wij bevolkten net als vorig jaar het 'Blootstraatje' samen met een tiental buitenlandse vakantielocaties.

Lees dit nieuwsitem

NFN gebruikt cookies om het bezoek aan onze website zo aangenaam mogelijk te maken. Met anonieme informatie over uw sitegebruik helpt u ons om de website te verbeteren en u gerichter te helpen. Klik voor meer informatie

×