Quinta das Oliveiras

Campings

 • 6 ervaringen gedeeld
 • Gemiddeld

Quinta das Oliveiras is een kleine en rustige naturistencamping met 12-15 kampeerplekken. Ook is het mogelijk een compleet ingerichte caravan of 1 van de 3 huisjes te huren. Quinta das Oliveiras heeft Nederlandse eigenaren.

Het terrein was voorheen in gebruik als wijnplantage en olijvenboomgaard. Het ligt midden in de vrije natuur, dicht bij het schilderachtige dorpje Andorinha, tegen een berghelling op ca. 300 meter hoogte.

Uitstapjes in de omgeving: de stad Oliveira do Hospital, gelegen aan de rand van het natuurpark en hooggebergte (2000 meter) Serra da Estrela, een wandelgebied bij uitstek met schitterende vergezichten, stuwmeren, rotsformaties en sprookjesachtige watervallen. Dorpjes zoals Travanca de Lagos, Bobadela en Fiais da Beira. De grotere steden Coimbra en Viseu hebben een rijkdom aan cultuur. In de omgeving van de camping zijn mogelijkheden voor wandelen, tennissen, paardrijden, kanovaren, fietsen en golfen.

Het seizoen loopt van 1 oktober tot 1 april, in de winter is Quinta das Oliveiras gesloten.

Je kunt deze bestemming rechtstreeks boeken of via reisbureau Euronature.

Routebeschrijving
Vanaf de grens Spanje-Portugal is het nog ongeveer 2 uur rijden naar de camping. A25 Aveiro blijven volgen tot afslag Celorico/ N17 (n.b. 2e afslag met naam Celorico) richting Coimbra / Gouveia / Seia aanhouden na Seia richting Oliveira do Hospital. Vlak voor Oliveira do Hospital krijg je het dorp Chamusca da Beira, na dit dorp bij stoplichten rechtsaf en volg borden: Hotel St. Paulo, (ca. 3 km industrieterrein). Bij rotonde rechtdoor, (voorbij brandweer en watertoren) bij stoplicht rechtsaf en onmiddellijk linksaf, vervolgens eerste weg rechtsaf en na ca. 2 km. bij rotonde (met beeldengroep) rechts aanhouden, richting Travanca de Lagos, langs dorp rijden, weg volgen en na ongeveer 1500 meter rechtsaf richting Andorinha. Hoofdweg volgen, niet afslaan naar centro. Na laatste huis van Andorinha ongeveer 1000 meter naar beneden (tijdig vaart minderen) is Quinta das Oliveiras aan de rechterhand. (hoge muur met grote groene poort.)

GPS-coördinaten:
N 40° 24′ 20″
W 07° 55′ 53″

Routebeschrijving vanaf de kust, Lissabon / Coïmbra. Via A1
Neem vanaf Coïmbra de IP 3 richting Viseu en volg deze tot de afslag Mangualde / Tabua.
Vervolgens een paar km de IC 12 volgen tot afslag Tabua, IC 6/ N234-6. Daarna afslag Tabua est vervolgens linksaf richting Midões, maar N337 blijven volgen. Na Midões krijg je aan de rechterkant een steengroeve en voorbij deze locatie krijg je een afslag (rechts) naar Andorinha; 1,5 a 2 km. omhoog en daar is het terrein aan de linkerkant. Vanuit luchthaven Porto, richting Porto, A1 richting Lissabon, afslag Mealhada, centrum aanhouden bij rotonde rechtdoor richting Luso steeds rechtdoor tot Santa Comba Dão bij stoplicht rechtsaf dan richting Coïmbra, al vrij snel afslag Viseu nemen en dan al weer snel afslag Tabua vervolgens linksaf naar Tabua. Daarna afslag Tabua est, linksaf richting Midões, maar N337 bliven volgen. Na Midões krijg je aan de rechterkant een steengroeve en voorbij deze locatie krijg je een afslag (rechts) naar Andorinha; 1,5 a 2 km. omhoog en daar is het terrein aan de linkerkant.

Ledenvoordeel

Voordeel: Leden van NFN (met geldige NFN pas) krijgen in het hoogseizoen, van 1 juni tot 1 sept. 5 % korting op hun verblijf en vanaf dag 15 zelfs 10%.

Direct lid worden

Faciliteiten en mogelijkheden

De camping is deels glooiend, deels voorzien van terrassen waar olijfbomen op staan. 10 -12 kampeerplaatsen (deels met stroom) en 2 caravans en 2 vakantiehuisjes met schitterend uitzicht te huur.

De meeste terrassen zijn ook geschikt voor caravans en campers. Er is een receptie met terras, een zwembad en sanitairblok. Verder een een bibliotheek, wifi, een tafeltennistafel, een kinderspeelplaatsje en een parkeerplaats.

Campingtype
 • commerciële camping
 • familiecamping
 • voor rustzoekers

Faciliteiten
 • accommodatieverhuur
 • caravanplaatsen
 • campervoorzieningen
 • minder dan 30 plaatsen
 • zwembad
 • speeltoestellen
 • eetgelegenheid
 • wifi

Service
 • ledenvoordeel
 • nederlands gesproken

Toegankelijkheid
 • NFN/INF ledenpas verplicht
 • voorz. voor mindervaliden
 • huisdieren toegestaan
#Naar alle locaties

NFN gebruikt cookies om het bezoek aan onze website zo aangenaam mogelijk te maken. Met anonieme informatie over uw sitegebruik helpt u ons om de website te verbeteren en u gerichter te helpen. Klik voor meer informatie

×